Pikavippi heti – katso kaikki lainat

Pikavippi

Pikavippi – näppärä laina heti tilillesi

 

Pikavipit ovat muutaman satasen pikkulainoja, joiden hakeminen ja myöntäminen onnistuu parhaimmillaan jopa muutamassa minuutissa. Nämä lainat sopivat äkilliseen rahantarpeeseen, sillä suurempien kulutusluottojen myöntämisessä saattaa kestää useita päiviä. Pikavippi heti tilille onkin hyvä valinta sellaisessa tilanteessa, jossa tarvitset lainaa vain pariksi viikoksi ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin ajallaan.

Perinteisesti pikavipit ovat olleet varsin kyseenalaisessa maineessa. Pienistä lainoista perittiin varsin korkeita ”käsittelykuluja”, jotka nostivat lainojen todelliset vuosikorot pilviin. Monet pienituloiset joutuivat pikavippikierteeseen, jossa edellisen pikalainan maksamiseksi oli haettava uutta lainaa toisesta pikavippiyhtiöstä. Myös asiakkaiden tunnistamisessa oli ongelmia, sillä jotkut yhtiöt myönsivät lainaa pelkän tekstiviestihakemuksen perusteella.

Sittemmin pikalainoihin puututtiin lainsäädännöllä, joka sanelee selkeät pelisäännöt pikaluottojen tarjoajille. Nykyisin pikalainoilla on myös korkokatto, joka estää kohtuuttoman korkean koron perimisen.

Yllättävän edullinen vaihtoehto

 

Pikavippejä pidetään yleensä erittäin kalliina vaihtoehtona lyhytaikaiselle rahoitustarpeelle. Aikoinaan tämä pitikin varsin hyvin paikkansa, sillä perinteisesti kulut olivat noin 20 % valitusta lainasummasta. Eli satasen lainasta pariksi viikoksi joutui maksamaan kuluina peräti 20 euroa.

Nykyisin lainsäädännön muutokset yhdessä pikavippiyhtiöiden välisen kilpailun kanssa ovat kuitenkin saaneet pikalainojen kulut laskemaan kohtuulliselle tasolle. Tänä päivänä monet rahoitusyritykset tarjoavat jopa ilmaisia pikavippejä. Et siis välttämättä joudu maksamaan euroakaan korkoa tai kuluja, jos maksat lainan ajallaan takaisin. Yleensä pikavippiyritykset tarjoavat muutaman ensimmäisen lainan ilmaiseksi. Tämän jälkeen lainoista peritään jonkin verran kuluja, usein noin 10 % lainasummasta.

Pikavipin hakeminen

 

Pikavipin hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti. Lainan hakemiseen tarvitset vain toimivan internetyhteyden ja pankkitunnukset. Valitse aluksi haluamasi palveluntarjoaja. Tältä sivulta löydät useita yrityksiä, joilta on mahdollista saada pikavippi heti tilille. Sinun tarvitsee vain klikata linkkiä ja siirryt automaattisesti lainahakemukseen. Hakemuslomakkeissa on hieman vaihtelua eri yritysten kesken, mutta yleensä lainan hakeminen sujuu seuraavasti:

  • Syötä henkilötietosi lomakkeeseen
  • Tunnistaudu pankkitunnuksilla
  • Valitse haluamasi lainasumma
  • Mahdollisesti joudut vahvistamaan puhelinnumerosi tekstiviestillä
  • Saat vahvistuksen myönnetystä lainasta joko tekstiviestinä tai sähköpostitse

 

Pikavipit ovat rahamäärältään niin pieniä, että lainantarjoajat eivät yleensä vaadi palkkatodistusta tai muita todisteita tuloista – lainan myöntämiseen riittää ikärajan ylittyminen ja puhtaat luottotiedot. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen on pikavippi heti tililläsi.

Kannattaako pikavipin hakeminen?

 

Kyseenalaisesta maineestaan huolimatta pikavipit ovat nykyisin varsin järkevä valinta lyhytkestoista lainan tarvetta varten. Pikavippiä hakiessaan kannattaa varmistua siitä, että lainan pystyy maksamaan ajallaan takaisin. Mikäli oma maksuvara on tiukilla, kannattaa tutustua myös kulutusluottoihin, jotka on mahdollista maksaa takaisin pienemmissä kuukausierissä.