Pikavippi heti – katso kaikki lainat

Istanbul

Istanbulin nähtävyydet

Istanbul on monipuolinen matkakohde, jossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia Istanbulin parhaita nähtävyyksiä, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon matkasuunnitelmissa.

Yksi Istanbulin ikonisimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Hagia Sofia. Tämä maailmankuulu kirkko on alun perin rakennettu kristilliseksi pyhäköksi, mutta toimi myöhemmin moskeijana ja nykyään se toimii museona. Hagia Sofia on tunnettu upeasta kupolistaan ja sen sisätilat pursuavat historiaa ja kulttuuria.

Toinen merkittävä nähtävyys on Sininen moskeija, joka sijaitsee Hagia Sofian lähellä. Sininen moskeija on saanut nimensä upeasta sinisestä keraamisesta laatoituksestaan, joka peittää sen sisätilat. Moskeija on edelleen toiminnassa, joten vierailijoiden tulee huomioida kunnollinen pukeutuminen ja käytöstavat.

Topkapi-palatsi on myös ehdoton vierailukohde Istanbulissa. Tämä entinen sulttaanien asuinpaikka tarjoaa näkymän osmanien valtakunnan loistokkuuteen. Palatsin alueella voi ihailla upeita puutarhoja, valtavia saleja ja upeita näköaloja Bosporinsalmelle.

Parhaat ostospaikat Istanbulissa

Istanbul on shoppailijan unelmakohde, jossa on tarjolla niin kansainvälisten brändien liikkeitä kuin paikallisia tavarataloja ja markkinoita. Seuraavassa esittelemme muutamia parhaimpia ostospaikkoja Istanbulissa.

Grand Bazaar, eli suomeksi Suuri basaari, on maailman suurin kattamaton markkina-alue ja ehdoton vierailukohde ostohaluisille matkailijoille. Täältä löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä: mattoja, koruja, mausteita, vaatteita ja paljon muuta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tingiminen ja kaupankäynti kuuluvat asiaan.

Taksim Square on Istanbulin moderni ostosalue, jossa on lukuisia tavarataloja, merkkiliikkeitä ja ravintoloita. Alueella sijaitsee myös Istiklal-katu, joka on yksi Istanbulin vilkkaimmista kävelykaduista. Täältä löytyy lukuisia putiikkeja ja kahviloita, ja alue on erityisen vilkas iltaisin.

Galeria Atelier on paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten kokoontumispaikka, josta voit ostaa uniikkeja käsintehtyjä tuotteita ja taidetta. Tämä on loistava paikka löytää paikallisia tuliaisia ja erikoisuuksia.

Istanbulin historialliset kohteet

Istanbul on täynnä historiallisia kohteita, jotka kertovat kaupungin rikkaasta menneisyydestä. Tässä muutamia historiallisesti merkittäviä kohteita, joita ei kannata jättää väliin vieraillessasi Istanbulissa.

Istanbulin maanalaisessa sijaitseva Yerebatan-sisilialainen on ainutlaatuinen nähtävyys, jossa voi tutustua antiikin aikaiseen maailmaan. Tämä maanalainen vesijohto on vaikuttava näky, ja sen kaarevat holvit ja valaistus luovat mystisen tunnelman.

Galata-torni on Istanbulin symboli ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Torni rakennettiin jo 1300-luvulla, ja se on ollut niin puolustuslinnakkeena kuin vankilana. Nykyään torni toimii suosittuna näköalapaikkana ja siellä voi nauttia upeista maisemista esimerkiksi auringonlaskun aikaan.

Viimeisenä mainittakoon Istanbulin vanha kaupunki eli Sultanahmet, joka on täynnä historiallisia kohteita kuten Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapi-palatsi. Käveleminen Sultanahmetin vilkkailla kujilla ja tutustuminen sen lukuisiin historiallisiin rakennuksiin ja nähtävyyksiin tarjoavat ikimuistoisen matkakokemuksen.

Istanbulin parhaita nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja historiallisia kohteita on vaikea tiivistää vain muutamaan sanaan, mutta toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua suunnittelemaan ikimuistoisen matkan Istanbuliin. Kaupungissa riittää tutkittavaa kaikenlaisille matkailijoille, oli sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista, ostosmahdollisuuksista tai vain kauniista maisemista nauttimisesta.

Istanbulin ravintolat ja ruokakulttuuri

Istanbul on erinomainen matkakohde niille, jotka rakastavat hyvää ruokaa ja erilaisia makuelämyksiä. Kaupungissa on lukuisia laadukkaita ravintoloita, joista voi löytää niin perinteisiä turkkilaisia herkkuja kuin myös kansainvälisiä makuja.

Turkkilainen ruokakulttuuri on värikäs ja monipuolinen, ja Istanbulissa pääsee nauttimaan kaikista parhaista ja autenttisimmista turkkilaisista ruokalajeista. Yksi suosituimmista paikallisista herkuista on kebab, jota löytyy joka puolelta kaupunkia. Kebab koostuu usein marinoitua lihaa, joka grillataan ja tarjoillaan erilaisten kasvisten, salaattien ja kastikkeiden kanssa. Toinen paikallinen herkku on meze, eli useiden pienien alkupalalajien yhdistelmä. Mezepöydästä voi valita muun muassa erilaisia salaatteja, oliiveja, juustoja ja paikallisia leipiä.

Istanbulissa on myös lukuisia hienoja kalaravintoloita, joissa voi maistella tuoreita kaloja ja mereneläviä. Erityisesti Bosporinsalmen alueella on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia kalaruokia upeissa maisemissa. Suositeltavia kalaravintoloita ovat esimerkiksi Balıkçı Sabahattin ja Çiya Sofrası.

Kaupungissa on myös hyvin lähellä erilaisia kansainvälisiä ruokakulttuureita, joten Istanbulissa voi maistella herkkuja ympäri maailmaa. Esimerkiksi Aasian ruokia, kuten sushi ja ramen, saa helposti kaupungin eri kulinaristisista kaupunginosista. Istanbul tarjoaa siis ruokaa joka makuun!

Istanbulin yöelämä ja viihde

Istanbulin yöelämä on vilkas ja monipuolinen, ja kaupunki tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja illanvietolle. Kaupungin baarit ja yökerhot ovat avoinna aamuun asti, ja siellä voi nauttia musiikista, tanssista ja hyvästä seurasta.

Istanbulissa on monia trendikkäitä baareja ja klubeja, joissa voi kuunnella musiikkia livenä ja tanssia moderneja rytmejä. Istiklal-kadun alueella sijaitseva Beyoğlu on yksi kaupungin suosituimmista yöelämän keskuksista. Alueella on useita baareja, klubeja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat juomia ja musiikkia eri makuihin. Tunnelma yöelämässä on kansainvälinen ja eläväinen.

Lisäksi Istanbulista löytyy myös lukuisia perinteisiä meyhane-ravintoloita, joissa voi nauttia turkkilaisesta musiikista ja ruoasta. Mehhanet ovat perinteisiä turkkilaisia juomapaikkoja, joissa tarjoillaan alkoholia ja lauletaan ja tanssitaan perinteistä turkkilaista musiikkia. Näissä ravintoloissa voi kokea aitoa turkkilaista tunnelmaa ja nauttia paikallisesta kulttuurista.

Jos haluaa käyttää iltaa rennosti, Istanbulista löytyy myös paljon viihtyisiä kahviloita ja baareja, joissa voi istua alas ja nauttia juomia ja hyvästä seurasta. Esimerkiksi Kadıköy-kaupunginosassa sijaitsee useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia vaikkapa turkkilaisesta teestä tai paikallisesta kahvista.

Istanbulin risteilyt ja veneretket

Istanbul on yksi maailman kauneimmista kaupungeista, ja sitä voi ihailla parhaiten risteilyn tai veneretken avulla. Kaupungissa on useita erilaisia risteilyjä ja veneretkiä tarjoavia yrityksiä, joilta voi varata retken Bosporinsalmelle tai Marmaranmerelle.

Bosporinsalmen risteily on erittäin suosittu aktiviteetti Istanbulissa. Risteilyllä pääsee ihastelemaan kaupungin upeita maisemia, historiallisia rakennuksia ja siltoja. Risteilyn aikana voi myös kuunnella opastusta Istanbulin historiasta ja nähtävyyksistä. Risteilyt kestävät yleensä muutaman tunnin, ja matkan varrella voi pysähtyä muun muassa Dolmabahçen palatsilla ja Anadolu Kavağı -nimisessä kylässä.

Marmaranmeren risteilyt tarjoavat myös upeita näkymiä ja elämyksiä. Risteilyllä voi ihailla Istanbulin horisonttia ja meren kirkasta vettä. Useimmat risteilyt tarjoavat myös mahdollisuuden pysähtyä erilaisilla saarilla, kuten Prinssi-saarilla tai Heybeliada-saarella, joilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja luontoon.

Istanbulissa voi myös vuokrata oman venekyydin ja kiertää kaupunkia omatoimisesti. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluaa nähdä kaupungin omalla tahdilla ja rauhassa. Vuokrattavissa on erikokoisia ja -tyylisiä veneitä, ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua Istanbulin rannoille ja saarille omatoimisesti.

Kaiken kaikkiaan Istanbulin risteilyt ja veneretket tarjoavat upean tavan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön. Risteilyt tarjoavat upeita näkymiä ja unohtumattomia elämyksiä, ja ne ovatkin ehdottomasti kokemisen arvoinen aktiviteetti matkan aikana.

Parhaat hotellit Istanbulissa

Istanbul on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia upeita hotellivaihtoehtoja. Tämän historiallisen kaupungin parhaat hotellit sijaitsevat usein keskeisellä paikalla, joten niistä on helppo lähteä tutustumaan Istanbulin nähtävyyksiin. Hotellivalinnan tekeminen voi olla vaikeaa, mutta tässä muutamia suosituksia Istanbulin parhaista hotelleista.

Yksi Istanbulin suosituimmista hotelleista on Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet. Tämä ylellinen hotelli sijaitsee entisessä vankilassa, aivan Hagia Sofian ja Sinisen moskeijan läheisyydessä. Hotellissa on vain 65 huonetta, joten asiakkaat saavat nauttia rauhallisesta ja intiimistä ympäristöstä. Hotellin sisustus on tyylikäs ja moderni, ja sen ravintolasta voi ihailla upeita näkymiä vanhaankaupunkiin.

Toinen upea hotelli Istanbulissa on Ciragan Palace Kempinski Istanbul. Tämä hotelli sijaitsee Bosporinsalmen rannalla ja tarjoaa upeat näkymät veteen. Ciragan Palace on entinen sulttaanin palatsi, ja se on kunnostettu näyttäväksi luksushotelliksi. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, joista voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta samalla kun ihailee Bosporinsalmen kaunista maisemaa.

Mikäli etsit hieman edullisempaa vaihtoehtoa, suosittelemme Hotellia Amira Istanbul. Tämä viehättävä boutiquehotelli sijaitsee Sultanahmetin alueella, lähellä monia suosittuja nähtävyyksiä. Huoneet ovat modernit ja tyylikkäät, ja hotellissa on myös kattoterassi, josta voi ihailla näkymiä Istanbuliin. Hotellin ystävällinen henkilökunta tekee vierailustasi mahdollisimman miellyttävän.

Istanbulin kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Istanbul on vilkas kulttuurikaupunki, jossa järjestetään lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Jos olet matkustamassa Istanbuliin ja haluat kokea kaupungin kulttuuritarjonnan parhaimmillaan, tässä muutamia suosituksia tapahtumista ja festivaaleista, joita kannattaa tarkistaa matkasi ajankohtana.

Yksi Istanbulin suurimmista ja tunnetuimmista kulttuuritapahtumista on Istanbulin biennaali, joka järjestetään joka toinen vuosi. Tämä kansainvälinen nykytaiteen tapahtuma kerää taiteilijoita ja taiteen ystäviä ympäri maailmaa. Biennaali koostuu näyttelyistä, esityksistä ja erilaisista tapahtumista, jotka levittäytyvät ympäri kaupunkia.

Toinen suosittu tapahtuma Istanbulissa on Istanbulin kansainvälinen elokuvajuhla. Tämä elokuvafestivaali järjestetään vuosittain syyskuussa ja se esittelee tuoreimpia elokuvia niin Istanbulista kuin muualtakin maailmasta. Festivaalilla voi nähdä arthouse-elokuvia, dokumentteja ja muita laatuelokuvia eri puolilta maailmaa.

Lisäksi Istanbulissa järjestetään useita musiikki- ja tanssifestivaaleja ympäri vuoden. Yksi suosituimmista festivaaleista on Istanbulin jazz-festivaali, joka kerää yhteen kotimaisia ja ulkomaisia jazz-muusikoita ja -yhtyeitä. Festivaali tarjoaa monipuolisen ohjelmiston erilaisia jazz-konsertteja ja esityksiä eri puolilla Istanbulia.

Istanbulin lähialueiden kauniit rannat

Istanbul ei ole perinteinen rantalomakohde, mutta kaupungin lähialueilla sijaitsee useita kauniita rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Jos kaipaat vaihtelua kaupungin vilinään, suuntaa näille Istanbulin lähialueiden upeille rannoille.

Yksi suosituimmista Istanbulin lähistön rannoista on Kilyos. Tämä lomakohde sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta ja tarjoaa upeat mahdollisuudet nauttia rannasta ja merestä. Kilyosin rannoilla voi nauttia auringosta, uida turkoosinsinisessä vedessä ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Toinen suosittu lomakohde Istanbulin lähellä on Şile. Tämä pieni kalastajakylä sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Istanbulista ja tarjoaa upeita hiekkarantoja. Şilen rannoilla voi rentoutua, uida ja nauttia paikallisista herkuista lähellä olevissa ravintoloissa.

Lisäksi Istanbulin edustalla sijaitsee useita saaria, joilla voi viettää rentouttavia päiviä. Prinssi saaristo koostuu neljästä suuremmasta saaresta ja useista pienemmistä saarista. Saarilla voi nauttia kauniista luonnosta, rentoutua rannoilla ja maistella paikallista ruokaa kalaravintoloissa.

Nämä olivat vain muutamia esimerkkejä Istanbulissa ja sen lähialueilla sijaitsevista kauniista hotelleista, kulttuuritapahtumista ja rannoista. Istanbul on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin, oli sitten kyseessä kulttuurin ystävä, ranta-asukki tai seikkailunhaluinen matkailija.