Pikavippi heti – katso kaikki lainat

Kulutusluotto

Kulutusluotto – vakuudeton laina suurempaan rahantarpeeseen

Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, jotka voit käyttää haluamallasi tavalla. Lainaa ei siis ole sidottu sen käyttökohteeseen, toisin kuin esimerkiksi auto- tai asuntolainan kanssa. Tämän johdosta kulutusluottojen korot ovat suhteellisen korkeat. Pikavippeihin verrattuna kulutusluotot tarjoavat pidempiä takaisinmaksuaikoja ja suurempia lainasummia – tavallisesti kulutusluotto on määrältään 500 – 50 000 euroa ja lainan takaisinmaksuaika on 1 – 5 vuotta. Toisin kuin äkkiseltään luulisi, kulutusluottojen korot eivät välttämättä ole matalampia kuin pikavipeissä. Pieneen rahantarpeeseen kannattaakin mieluummin harkita pikavipin ottamista.

Kulutusluottoa voit hakea omasta pankistasi tai lukuisista netissä toimivista rahoitusyhtiöistä. Kulutusluoton hakeminen netistä on todella helppoa, sillä lainan hakeminen vie vain muutaman minuutin. Kaikilla rahoitusyhtiöillä on käytössään laskureita, joiden avulla voit vertailla eri lainasummia ja takaisinmaksuaikoja, sekä etsiä juuri itsellesi sopivimman lainaratkaisun.

Kulutusluotto vai pikavippi

 

Monet lainanhakijat miettivät kannattaisiko heidän valita pikavippi vai kulutusluotto. Pikavippi sopii hyvin akuuttiin rahantarpeeseen, kun taas kulutusluotto on omimmillaan hieman suurempien hankintojen rahoittamiseksi. Pikavippi on maksettava pois muutaman viikon kuluessa, joten lainasumma jää väkisinkin hakijan kuukausituloihin nähden pieneksi. Kulutusluoton voi puolestaan maksaa takaisin jopa usean vuoden mittaisella maksuajalla, joten kuukausikohtainen maksuerä jää kohtuulliseksi.

Pikavipin saa yleensä käyttöönsä vain minuutin kuluttua lainan hakemisesta, kun taas kulutusluoton myöntämisessä saattaa kestää muutaman päivän ajan. Jotkut rahoitusyhtiöt käsittelevät hakemuksia toisia nopeammin, mutta kulutusluotto heti tilille ei onnistu minkään palveluntarjoajan kanssa.

 

Kulutusluottojen tärkeimmät erot:

Kulutusluotto 

  • Summat 500 – 50 000 euroa
  • Laina-ajat 1 – 5 vuotta
  • Hakemusten käsittelyssä kestää muutaman päivän ajan
  • Hakemuksen liitteenä saatetaan vaatia esim. Palkkatodistus

 

Pikavippi 

  • Lainasummat 100 – 1 000 euroa
  • Laina-aika muutamia viikkoja
  • Hakemukset käsitellään yleensä välittömästi
  • Hakijalta vaaditaan pelkkä tunnistautuminen

Onko mahdollista saada kulutusluotto heti tilille?

 

Useimmat rahoituslaitokset käsittelevät kulutusluottohakemukset käsin. Tämän johdosta lainahakemuksen hyväksymisessä kuluu yleensä vähintään muutamia tunteja, mahdollisesti jopa useita päiviä. Periaatteessa on aivan mahdollista saada kulutusluotto heti tilille, kunhan teet hakemuksen yrityksen aukioloaikoina ja käytät samaa pankkia kyseisen yrityksen kanssa. Osa kulutusluottoa myöntävistä rahoituslaitoksista on avoinna myös lauantaisin, joten lainaa voi saada myös viikonloppuna.

Kulutusluottojen korot

 

Kulutusluottojen korot ovat jonkin verran korkeammat kuin pankkilainoilla tai esimerkiksi luottokorteilla. Eri yritysten hinnoittelussa on myös huomattavia eroja. Tyypillisesti korot ovat lainan tyypistä riippuen noin 10 – 30 prosenttia. Nykyisin alle 2 000 euron lainoilla on noin 50 prosentin lakisääteinen korkokatto.