Pikavippi heti – katso kaikki lainat

Lainavertailu

Lainavertailu – helppo tapa löytää edullisin laina netistä

 

Etsitkö tämän hetken parasta lainatarjousta? Erityisesti kulutusluottojen ja pikavippien koroissa on hurjasti eroa, joten ennen lainatarjouksen pyytämistä kannattaa käyttää hetki eri lainojen vertailuun. Nykyisin netistä löytyy runsaasti erilaisia vertailusivustoja, joiden avulla lainavertailu onnistuu vaivattomasti. Näin löydät helposti edullimmat korot juuri haluamallesi lainasummalle.

Miten lainoja kannattaa vertailla

 

Lainoja verrattaessa ei kannata tuijottaa sokeasti pelkästään lainan nimellistä korkoprosenttia. Kulutusluotot ja muut vakuudettomat lainat sisältävät nimittäin nimelliskoron lisäksi erilaisia tilinhoitomaksuja ja muita piilokuluja. Tutustu siis eri rahoituslaitosten tarjoamien lainojen ehtoihin huolellisesti ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Kulutusluottojen, pikavippien ja muiden lainojen kulujen vertailun helpottamiseksi nettiin on ilmestynyt useita lainavertailusivustoja, jotka kertovat eri rahoituslaitosten tarjoamien luottojen enimmäislainasummat, takaisinmaksuajat, ja todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko kertoo nimensä mukaisesti miten paljon lainalle joutuu maksamaan korkoa, kun nimelliskorkoon lisätään käsittelymaksu, tilinhoitomaksu, ja muut vastaavat ylimääräiset kulut. Rahoituslaitoksilla on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko.

Edes lainojen todellisten vuosikorkojen vertailu ei välttämättä sovi eri lainatuotteiden vertailemiseen. Esimerkiksi pikavippien todelliset vuosikorot ovat usein varsin korkeita. Toisaalta korot muodostuvat lähes pelkästään erilaisista käsittelykuluista, jotka pysyvät kiinteinä laina-ajasta riippumatta. Useimmat pikavipit maksetaan takaisin muutaman viikon kuluessa lainan ottamisesta, jolloin niiden laskennallista vuosikorkoa ei voi verrata kulutusluottojen vastaavaan korkoon.

Yleensä todellinen vuosikorko vaihtelee lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa muutettaessa jopa saman lainantarjoajan lainoja vertailtaessa. Tämä johtuu siitä, että maksuajan pidentyessä lainan alkukustannusten merkitys kokonaiskuluista vähenee ja nimelliskoron vaikutus kasvaa.

Ennen lainavertailusivuston käyttämistä kannattaakin miettiä valmiiksi tarkka lainasumma ja haluttu takaisinmaksuaika. Monet lainavertailu sivustot osaavat etsiä vertailla kulutusluottoja siten, että käyttäjä saa optimaalisen lainatarjouksen näillä ehdoilla. Lainavertailusivustot kilpailuttavat lainat automaattisesti ja näyttävät vain edullisimmat kulutusluotot.

Lainavertailu netissä näyttää näppärästi lainan kokonaiskustannukset ja kuukausittaisen maksuerän, mutta aivan kaikkea lainavertailusivustot eivät onnistu huomioimaan. Eri rahoitusyhtiöiden lainat voivat erota myös ehdoiltaan. Kaikki kulutusluotot eivät esimerkiksi anna mahdollisuutta lyhennysvapaiden kuukausien pitämiseen tai lainan uudelleenjärjestelyyn. Ennen lainan hakemista kannattaakin tutustua tarkemmin muutamaan edullisimpaan kulutusluottoon ja miettiä mikä niistä sopii parhaiten juuri sinulle.

Mitä eroa erilaisilla lainoilla on?

 

Yleensä lainavertailu vertailee ainoastaan vakuudettomia lainoja, eli kulutusluottoja ja pikavippejä. Pikavipit sopivat hyvin lyhytaikaiseen lainan tarpeeseen, sillä monet pikavippiyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille pikavippejä ilman korkoa ja kuluja.

Kulutusluotot ovat suurempia lainoja, joiden maksuaika on yleensä joitakin vuosia. Ne sopivat suurempiin hankintoihin, esimerkiksi uusiin kodinkoneisiin. Lainavertailu kannattaa erityisesti kulutusluottojen kohdalla, sillä eri lainojan koroissa voi olla eroa jopa kymmeniä prosentteja.