Pikavippi heti – katso kaikki lainat

Lomaluotto

Lomaluotto – loman rahoittaminen kulutusluotolla

 

Tiesitkö, että kolme kymmenestä suomalaisesta ottaa lainaa lomamatkansa rahoittamiseen? Kulutusluoton ottaminen kesälomaa varten ei välttämättä aluksi tunnu hyvältä idealta – lainan joutuu kuitenkin maksamaa korkojen kera takaisin. Koko lomamatkan maksaminen kulutusluotolla ei varmasti ole pitkällä tähtäimellä järkevää, mutta joissakin tilanteissa pieni lomaluotto puolustaa paikkaansa.

Miksi ottaisin lainaa lomaa varten?

 

Hyvä syy ottaa lomaluotto voisi olla vaikkapa äkkilähtöjen metsästäminen. Mitä tekisit, jos löytäisit unelmiesi loman todella edulliseen hintaan, mutta tililläsi ei juuri sillä hetkellä olisi tarpeeksi katetta tarjouksen lunastamiseen. Mikäli äkkilähdön nappaaminen jää kiinni vain muutamasta satasesta, tilanteen voisi ratkaista vaikkapa ottamalla koroton ja kuluton pikavippi.

Kulutusluotto tai pikavippi voi olla myös hyvä tapa täydentää lomakassaa yllättävien ja äkillisten menojen osuessa kohdalle. Loma harvemmin sujuu tarkkaan laaditun budjetin mukaisesti, vaan sen sijaan jokaiseen lomaan kuuluu pientä sähellystä. Esimerkiksi taksikyyti tai ravintolailta voi osoittautua yllättävän kalliiksi. Huonolla onnella nämä pienet ikävät yllätykset voivat nakertaa niin suuren siivun lomakassasta, että loman viimeiset päivät kuluvat hotellihuoneessa purkkitonnikalaa syöden.

Lomaluotto on yksi tapa varautua tällaisten menojen varalle. Voit hakea luottopäätöksen valmiiksi, mutta nostaa sen vain tarpeen vaatiessa. Valmiiksi haettu kulutusluotto tulee tilillesi hyvin pikaisesti hyväksymisen jälkeen, parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana. Alustavan lainahakemuksen tekeminen on aina täysin ilmaista, etkä sitoudu mihinkään ennen kuin lainasopimus on vahvistettu ja rahat ovat tililläsi.

Valitse oikea lomaluotto

 

Lomaluotto – kuten kaikki muutkin lainat – kannattaa valita huolella ja kilpailuttaa lainantarjoajat ennen päätöksen tekemistä. Ensiarvoisen tärkeää on varmistaa, että pystyt maksamaan lainan myös takaisin. Jos taloutesi alkaa olla liian tiukilla, kannattaa ehkä miettiä kannattaisiko koko lomamatka jättää tämän vuoden osalta väliin, tai ainakin koittaa ainakin etsiä edullisempia matkakohteita.

Jos kuitenkin olet varma lainan tarpeesta, voit alkaa valitsemaan itsellesi parhaiten sopivaa lomalainaa. Näiltä sivuilta löydät monia erinomaisia vaihtoehtoja lomamatkan rahoittamiseen. Lomaa varten hankitun lainan ei tarvitse olla nimeltään ”Lomaluotto”tai ”Lomalaina”, vaan mikä tahansa kulutusluotto sopii tähän tarkoitukseen. Fiksuin tapa ottaa lainaa lomaa varten onkin valita mahdollisimman pienen koron omaava kulutusluotto.

Ennen lomalainan hakemista kannattaa myös miettiä, miten paljon lainaa todellisuudessa tarvitset. Kulutusluotto on suhteellisen kallista lainaa, joten sitä ei kannata ottaa turhaan. Valitsemalla lainasumman mahdollisimman tarkasti ja kilpailuttamalla lainanantajat voit säästää jopa satasia lainojen korkokuluissa!